Arsenal Assistent-Coach Albert Stuivenberg Nu Hoofdcoach van Ajax……..

Arsenal Assistent-Coach Albert Stuivenberg Nu Hoofdcoach van Ajax……..

ALBERT STUIVENBERG - Arsenal-connect

In een belangrijke verschuiving binnen het Europese voetbal is Albert Stuivenberg, de voormalige assistent-coach van Arsenal, aangesteld als de nieuwe hoofdcoach van Ajax. De Nederlandse club maakte het nieuws eerder vandaag bekend en sprak vol vertrouwen over Stuivenberg’s vermogen om het team naar nieuwe hoogten te leiden.

Stuivenberg, die sinds 2019 bij Arsenal werkte, speelde een cruciale rol in de ontwikkeling en het succes van het team onder leiding van Mikel Arteta. Bekend om zijn tactisch inzicht en vaardigheden in spelerontwikkeling, markeert Stuivenberg’s overgang naar Ajax zijn eerste grote hoofdcoachpositie bij een topclub.

Edwin van der Sar, CEO van Ajax, prees de aanstelling van Stuivenberg: “We zijn verheugd om Albert bij Ajax te verwelkomen. Zijn uitgebreide ervaring en innovatieve benadering van het spel sluiten perfect aan bij de filosofie van onze club. We geloven dat hij de juiste persoon is om onze getalenteerde ploeg te leiden en onze traditie van uitmuntendheid voort te zetten.”

Tijdens zijn tijd bij Arsenal was Stuivenberg van onschatbare waarde bij het implementeren van de strategische plannen van de club, met een bijdrage aan hun FA Cup overwinning in 2020 en de ontwikkeling van verschillende jonge sterren. Zijn vertrek uit de Noord-Londense club wordt gezien als een groot verlies, maar ook als een bevestiging van zijn capaciteiten en gereedheid voor de topfunctie bij Ajax.

Ajax want Arsenal coach to be their new manager - now.arsenal

In zijn eerste verklaring als hoofdcoach van Ajax uitte Stuivenberg zijn opwinding en dankbaarheid: “Ik ben vereerd om deze kans te krijgen om zo’n prestigieuze club te leiden. Ajax heeft een rijke geschiedenis en een veelbelovende toekomst, en ik ben vastbesloten om hard te werken met de spelers en staf om onze doelen te bereiken. Ik wil Arsenal bedanken voor een ongelooflijke reis en voor de voorbereiding op deze volgende stap.”

De aanstelling komt op een cruciaal moment voor Ajax, aangezien de club ernaar streeft haar dominantie in de Eredivisie te herwinnen en een sterke impact te maken in Europese competities. Stuivenberg’s ervaring in zowel binnenlands als internationaal voetbal wordt verwacht een waardevolle aanwinst te zijn om deze ambities te verwezenlijken.

Arsenal zal ondertussen beginnen met de zoektocht naar een nieuwe assistent-coach. Mikel Arteta sprak zijn steun uit voor Stuivenberg’s nieuwe rol: “Albert was een essentieel onderdeel van ons coachingteam en we zullen hem zeer missen. We wensen hem het allerbeste bij Ajax en kijken ernaar uit om zijn voortdurende succes te zien.”

Albert Stuivenberg’s reis van Arsenal naar Ajax vertegenwoordigt een nieuw hoofdstuk in zijn carrière, gevuld met mogelijkheden om een blijvende impact te maken op een van Europa’s meest prestigieuze voetbalclubs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *